1 Eylül 2010 Çarşamba

Kokou No Hito 45 - Dünyevi Düşüncelerden Uzak


Bölüm 45: İndir(MediaFire)

Artık yeni bölümleri bu şekilde yeni mesajlarla vermeyi düşünüyorum. Böyle takip etmesi daha kolay olacaktır hem de bölümler hakkında -varsa- verilecek bilgileri veririm.

Şimdilik Kokou no Hito'dan tek bölüm veriyorum, Mori'nin K2 macerası daha da ilerliyor, bölüm hakkında (manga içinde kısaca değindim) en azından merak edenler için bilinmesi gereken şeyler ise Reinhold MESSNER ve Jacques MAYOL, İkisi de gerçek hayattan olan karakterler.

R.Messner Alplerde birçok yeni rota açarak tırmanışlar yaptı. Serbest tırmanış kurallarında , solo tırmanışın şekillenmesinde önemli roller oynamıştır. Everest'e oksijen tüpü kullanmadan çıkan ilk kişidir ve günümüzde birçok dağcıya ilham kaynağı olarak geleneksel yöntemlerle alpin tarzında yüksek irtifa tırmanışlarının yapılmasında çıkış noktasıdır.

J. Mayol'a gelirsek kendisi "Yunus Adam" lakabı takılmış, dünyada ilk oksijen tüpsüz dalışı gerçekleştirmiş. Dünyada 100m derinliğe dalan ilk kişidir, rekoru 105m derinlik, yaşlılığında dahi 80m derinliğe dalabilecek bir kapasitesi vardı.

İki ismi buluşturan nokta ise üstün dayanıklılıkları, düşük oksijenli ve yüksek basınçlı ortamlarda bile kalpleri atmayı sürdürüyor ve bu da Onları birçok insandan üstün kılıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder